Woord op Zondag

Woord op Zondag - zondag 21 januari 2018, 09:15 uur.

In het vervolg van de serie 'Mis ik iets?' gaat Elianne Meijer in gesprek met mensen die haar inspireren. Joost Baars is dichter, essayist, en boekhandelaar. Hij debuteerde vorig jaar met de bundel 'Binnenplaats', waarmee hij meteen voor de VSB Poëzieprijs werd genomineerd. Donderdag 25 januari weten we of hij de prijs ook daadwerkelijk wint.

Uit het VSB-juryrapport: ‘De binnenplaats is iets wat niet is in het hart van wat is. De taal van Joost Baars’ debuutbundel vormt een eigenaardige, meeslepende muziek die het aardse probeert te verbinden met het transcendente, de hartenkreet met de filosofie, alles alsmaar bewegend om het grote gat in het midden. Wat gebeurt er met een gebed als het nergens heeft om aan te komen? Hoe moet je liefhebben in de schaduw van onzekerheid? Joost Baars tast in het duister, en haalt daar gedichten vandaan met een onmiskenbaar meesterschap en een duizelingwekkende diepte.’

Need we say more.

Mis ik iets? Deel 4: In gesprek met Joost Baars

foto: Tessa Posthuma de Boer

Algemene programma informatie:

De wekelijkse podcast Woord op Zondag is voor wie luisterend stil wil staan bij een levensthema. In 20 minuten onderzoekt de maandelijkse hoofdgast een thema dat hem of haar aan het hart gaat, omdat het even een ander licht schijnt op het leven of op wat de media te bieden hebben. Geinspireerd vanuit de traditie, of aangevuurd door de kunsten.

Hier een overzicht van de beschikbare podcast van deze serie.

Terug naar het overzicht…