Orgelpunt met Kees Schuurman

Orgelpunt met Kees Schuurman - zondag 9 december 2018, 12:15 uur.

Deze uitzending is een soort drieluik met nogal verschillende onderwerpen

Eerst twee improvisaties over adventsliederen, gespeeld door Dirk Out op het fraaie Walckerorgel van de Martinikerk in Doesburg.

Vervolgens muziek van een componist waar u waarschijnlijk niet eerder van gehoord hebt: Pietro Alessandro Yon (1886-1943), een Italiaans-Amerikaanse organist, die een flink aantal goed in het gehoor liggende werken heeft geschreven voor orgel, maar ook voor orgel en piano Ze komen van een nieuwe CD, ingespeeld door Andrea Toschi op het orgel van het conservatorium van Piacenza in Italië, gebouwd door de ook Italiaanse orgelbouwer Tamburini in 1975.

Het derde deel van het drieluik is gewijd aan twee heel verschillende bewerkingen van Geneefse psalmen. Gerben Mourik speelt op het Kamorgel van de Grote Kerk van Dordrecht Improvisaties voor de liturgie in een toegankelijke, maar originele stijl.
Origineel zijn ook de psalmbewerkingen van Cor Kee uit de jaren ‘70, gespeeld door Annelies Paanakker op het Flentroporgel van de Vredekerk in Bussum. Hier is geen handelseditie van en daarom unieke opnamen waarvan er drie via Orgelpunt nu te horen zijn.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: orgelpunt@radiobloemendaal.nl.

Muzikale reis door de wereld van orgels.

Terug naar het overzicht…