Musica Religiosa met Kees Schuurman

Musica Religiosa met Kees Schuurman - zondag 28 januari 2018, 15:30 uur.

In deze uitzending wordt u meegenomen naar cultuurstad Dresden, die ook wel ‘Parijs aan de Elbe’ wordt genoemd. Eerst orgelklanken uit de fraaie herbouwde barokkerk de Frauenkirche, het visitekaartje van de stad. Daar stond een beroemd orgel van Gottfried Silbermann waar Bach nog op heeft gespeeld en veel waardering voor had.
Op het nieuwe orgel, geen replica van het oude orgel, maar een zogeheten compromisorgel waar ook latere muziek goed op gespeeld kan worden, klinkt Bach ook uitstekend in de ruime akoestiek. De verschillende kleuren zijn goed te horen in de variatiereeks ‘Sei gegrüsset Jesu gütig’. Maar ook een stuk van Maurice Duruflé is te horen.Organist is Samuel Kummer.
Daarna klinkt muziek van de 18e eeuwse Dresdner componist Johann David Heinichen. O.a. is te horen de Missa nr.12 gezongen door het Dresdner Kammerchor en Kammerorchester o.l.v. Hans Christoph Rademann.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: musicareligiosa@radiobloemendaal.nl.

Een programma gemaakt door Kees Schuurman, dat in het verleden door de IKON werd uitgezonden en nu opnieuw bewerkt is voor Radio Bloemendaal.

Terug naar het overzicht…