Meditatie met muziek door Aart Mak

Meditatie met muziek door Aart Mak - zondag 1 april 2018, 19:00 uur.

De meditatie en muziek van vandaag gaat uiteraard over Pasen (Ik voel me gekend en gedragen is de titel van de meditatie).

Ik wist tamelijk lang niet hoe een mens kan lijden aan het leven. Want het leven was één groot feest. Ik had een gelukkige jeugd. Er gebeurde lange tijd niets akeligs. Dat mensen sterven, drong pas later door tot mijn gevoelsleven. Later pas ging ik beseffen hoe ongelukkig een mens zich kan voelen, hoe de ouderdom met gebreken komt, dat er zoiets als chronisch ziek zijn bestaat, dat mensen door een ongeluk of vreemde bacterie de rest van hun leven gehandicapt zijn. Ik wist toen nog niet dat mensen kunnen omkomen door de watervloed of een verzengend vuur. Of dat er volwassenen waren die door een diep ingrijpende gebeurtenis in hun jeugd hun verdere leven schoorvoetend en voortdurend bedremmeld doorbrengen. Hoe had ik dat toen moeten weten? Pas later, bij het ouder worden drong dat allemaal en nog veel meer tot mij door. Maar ook toen dat allemaal tot mij doordrong, bleef ik als een kind zo blij worden als het Pasen werd.

Liturgie:

lit 2813-01-04-2018 Pasen.pdf

Algemene programma informatie:

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak waarin hij teksten en muziek laat horen.

In plaats van opname en uitzending van een concrete kerkdienst, ’s avonds in de Dorpskerk, wordt de luisteraar rechtstreeks aangesproken, zal er muziek klinken, worden er gebeden uitgesproken en eindigt het geheel ook met een zegen.

Terug naar het overzicht…