Meditatie met muziek door Aart Mak

Meditatie met muziek door Aart Mak - zondag 27 mei 2018, 11:30 uur.

Vandaag is het onderwerp: Er zijn begaafde mensen nodig.

Vanouds spreken we over de gaven van de Geest. Dat zijn allerlei kwaliteiten die een mens komen aangewaaid. In deze tijd hebben we geduld nodig. In een complexe samenleving die democratisch wil zijn, moeten tijd, overredingskracht en bereidheid tot compromissen sluiten begeleid worden door heel veel geduld. Volharding, kun je ook zeggen, Niet te gauw bij de pakken neerzitten, doorgaan met wat je denkt dat goed is. Je hebt ook goedheid nodig en ook dat word je ook aangereikt.
Dat heb je niet zomaar uit jezelf. Een mens is ook vat vol tegenstellingen. Goedheid en boosheid. Met agressie moet je ook leren omgaan. Kletsen, slaan, driftbuien, koppigheid – goedheid gaat niet vanzelf. Wie goed wil zijn, probeert zich af te stemmen op het goede. Dat bewust zijn, is ook Pinksteren. Hoe het ook werkt, het werkt!

Liturgie:

lit 2820-20-05-2018 Pinksteren.pdf

Algemene programma informatie:

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak waarin hij teksten en muziek laat horen.

In plaats van opname en uitzending van een concrete kerkdienst, ’s avonds in de Dorpskerk, wordt de luisteraar rechtstreeks aangesproken, zal er muziek klinken, worden er gebeden uitgesproken en eindigt het geheel ook met een zegen.

Terug naar het overzicht…