Meditatie met muziek door Aart Mak

Meditatie met muziek door Aart Mak - zondag 21 januari 2018, 19:00 uur.

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak.

Vandaag gaat het over ‘Als water in wijn kan veranderen, wat dan nog meer?' Met passende muziek, een aantal liederen, gebeden en uiteraard een meditatie.

Dit verhaal over een bruiloft in een dorpje in de streek Galilea herinnert mij niet alleen aan de wonderlijke en bijzondere mens die Jezus was, maar ook aan zijn boodschap. En die was m.i. ook dat mensen in staat zijn nog grotere dingen te doen dan hij al deed. Dat zegt hij met zoveel woorden verderop in hetzelfde evangelie van Johannes. Mensen zijn wezens die meer kunnen dan zij denken. Dit moet je vooral geestelijk verstaan. Wij kunnen omgaan met moeilijke omstandigheden. Wij kunnen uit tegenslagen lering trekken. Wij kunnen van eenvoudige dingen iets moois maken. Ik ken talloze mensen die ziek zijn, soms ernstig ziek, en toch tegelijk een waardigheid en zelfs schoonheid aan hun leven geven waar ze nooit toe zouden zijn gekomen als ze vanzelfsprekend gezond waren geweest. Ons bewustzijn is in staat goed en kwaad te onderscheiden. Maar het behoort ook tot ons mogelijkheden om het kwade om te buigen tot iets goeds. In die zin kan elk mens die zichzelf kent en beseft dat er een geestelijke werkelijkheid bestaat, van lood goud maken, net als de alchemisten uit vroeger tijden...

Liturgie:

lit 2803-21-01-2018.pdf

Algemene programma informatie:

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak waarin hij teksten en muziek laat horen.

In plaats van opname en uitzending van een concrete kerkdienst, ’s avonds in de Dorpskerk, wordt de luisteraar rechtstreeks aangesproken, zal er muziek klinken, worden er gebeden uitgesproken en eindigt het geheel ook met een zegen.

Terug naar het overzicht…