Meditatie met muziek door Aart Mak

Meditatie met muziek door Aart Mak - zondag 7 januari 2018, 19:00 uur.

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak.

Vandaag is het thema: Geluk.

Er zijn mensen die onverzadigbaar zijn, men kan ze geven wat ze willen, maar ze worden nooit gelukkig. Geluk is een innerlijke houding, van in harmonie zijn met jezelf, van dankbaarheid en tevredenheid met het leven, open staan voor wat iedere dag brengt aan ontmoetingen en gedachten. Dat is ook de uitdaging: je verzoenen met jezelf, met je nukken en beperktheden. Voor mij is geluk ook een geestelijke weg om vrij te worden van beelden en visies van anderen. Dat betekent ook afscheid nemen van illusies die men zichzelf gemaakt heeft. Ik ervaar dat veel mensen ongelukkig zijn omdat ze zich illusies van het leven gemaakt hebben: 'Ik moet altijd sterk, gezond en succesvol zijn.' Zo is het leven niet.

Er wordt gelezen uit Lucas 14: 25-26.

Grote mensenmenigten trokken met Jezus mee. Hij wendde zich tot hen en zei: ‘Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn.

Liturgie:

lit 2801-07-01-2018.pdf

Algemene programma informatie:

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak waarin hij teksten en muziek laat horen.

In plaats van opname en uitzending van een concrete kerkdienst, ’s avonds in de Dorpskerk, wordt de luisteraar rechtstreeks aangesproken, zal er muziek klinken, worden er gebeden uitgesproken en eindigt het geheel ook met een zegen.

Terug naar het overzicht…