Meditatie met muziek door Aart Mak

Meditatie met muziek door Aart Mak - zondag 18 februari 2018, 11:30 uur.

Het onderwerp van deze meditatie vandaag is: Over het kwaad en hoe je daarmee omgaat.

Het thema is naar aanleiding van wat er in de bergrede (Mattheus 5-7) staat over iemand de andere wang toekeren en meer geven dan die ander van je vraagt.

De hele familie van de rabbijn was in de oorlog uitgeroeid. Hij was de enige overlevende en ging na de oorlog in Amerika wonen, het land der vrijheid. Hij ontdekte daar dat veel van zijn collega's, wier familieleden net als de zijne waren vermoord, vol waren van haat jegens Hitler en zijn trawanten. Zij konden niet meer praten zonder de naam van Hitler met verachting en haatgevoelens uit te spreken. Hij merkte dat al zijn collega's zich door die haat lieten vergiftigen. Hij besloot dat hij het anders zou doen. Hij besloot dat hij de vreugde, die Hitler had afgesneden in het leven van zijn vrouw en kinderen, zou oppakken en dat hij niet beter kon doen dan de vreugde die zijn vrouw en kinderen niet meer mochten beleven, zelf wel te beleven. Op die manier, zei hij, kan ik vergeven.

Liturgie:

lit 2806-11-02-2018.pdf

Algemene programma informatie:

Kerk Zonder Grenzen dienst samengesteld door Aart Mak waarin hij teksten en muziek laat horen.

In plaats van opname en uitzending van een concrete kerkdienst, ’s avonds in de Dorpskerk, wordt de luisteraar rechtstreeks aangesproken, zal er muziek klinken, worden er gebeden uitgesproken en eindigt het geheel ook met een zegen.

Terug naar het overzicht…