Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 9 december 2018, 09:58 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse registratie vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de tweede Zondag van Advent.
Op het orgel Agnes van Bekkum en verder met medewerking van Het Kleinkoor o.l.v. Peter Folstar.

Wie verlangt niet ten diepste naar liefde en erkenning? Naar iemand die mij onvoorwaardelijk liefheeft en mij accepteert zoals ik ben? Niet alleen als ik mooi ben of succesvol, maar ook als het niet lukt in mijn leven. Als ik gebukt ga onder mislukkingen, angsten, verdriet, onzekerheden of oordelen van anderen. ‘Iemand voor wiens ogen niet is verborgen mijn naaktheid’, zoals Trijntje zo mooi zingt.
In het verhaal van Rut horen we hoe deze berooide vreemdeling het waagstuk van de liefde aangaat. Op instigatie van Naomi, haar schoonmoeder, gaat zij het aan in de nacht. Ze heeft niets meer te verliezen en verwacht de liefde van haar leven. Ze smacht ernaar onder de vleugels van die grote liefde te kunnen schuilen.
Een verhaal vol erotische connotaties vertelt ons wat het geheim van advent is: Rekenen op de grote liefde die mij al liefhad voor ik het wist. Een liefde die alles verandert. Die voelt als een mantel om mij heengeslagen. Dat ik daarin geborgen ben en mens wordt zoals bedoeld. Hopend en werkend aan een toekomst waarin het haatzaaien verstomt en mensen elkaar zullen verstaan als medemensen.
Op de afbeelding rechts Boaz en Ruth van Marc Chagall.

Meedoen aan de collecte!
U kunt nu ook via de app Givt meedoen aan de collecte van de kerkdienst.
Weten hoe? Klik hier. Ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor u als luisteraar via Radio Bloemendaal.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20181209.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal.

Terug naar het overzicht…