Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 15 april 2018, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de derde Zondag van Pasen.
Op het orgel hoort u Dirk Out.

Hoe sta je op uit een diepe crisis? Uit een situatie die jou lam heeft gelegd en monddood heeft gemaakt? Je moet helemaal opnieuw beginnen, zo lijkt het. Opnieuw leren lopen, leren ademen, leren vertrouwen. Kortom: opnieuw leren leven. Ontdekken wat houvast is, wat je ankers zijn. Met welk verhaal wil je leven met welk zeker niet meer? Hoe voorkom je dat je bitter wordt? Niet meer weet hoe zoet ook alweer smaakt?

Daarover gaat het in het woestijnverhaal na Pasen. Het volk van geknechte mensen heeft de benauwdheid van Egypte achter zich gelaten. Het is in de vrijheid gezet. Maar hoe moet je in vrijheid leven? Wat is dat? Hoe doe je dat? De tocht door de woestijn is een leerweg. Echt leren doe je vooral als niets meer vanzelfsprekend is.

In deze dienst gaan we met Exodus 15 van bitter naar zoet. Wat te doen als bitter water het enige is dat je te drinken krijgt? Bitterheid als bron van leven is geen leven, zo blijkt al snel. Je hebt iets anders nodig. Misschien wel een woord dat zegt: dit is het niet. Dit is niet de bedoeling. Houd nog even vol want het zoete komt. Leef daarmee! Houd je daaraan vast. Tegen de klippen op.

Van bitter naar zoet. We zullen het proeven. Even de woestijn in om ons te binnen te brengen met welk verhaal we willen leven.

De afbeelding rechts is van Marc Chagall.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20180415.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…