Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 11 maart 2018, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de vierde Zondag van de 40-dagentijd.

Op de piano hoort u Dirk Out. Verder met medewerking van Hermine Deurloo op mondharmonica en Het Kleinkoor o.l.v. Frans Mantel.

We lezen het verhaal van een mens die in de woestijn bij zijn naam wordt geroepen. En die zegt ‘hier ben ik’. Mozes is zijn naam. Uit het water gehaald, gered om te redden. Uit het vuur klinkt een stem die zegt ‘Ik ben met jou en jij bent nooit meer zonder mij’. Mozes is de mens in wie wij onze naam kunnen schrijven. Dolende mensen worden geroepen en op hun benen gezet. Omdat zij ineens begrijpen dat zij er niet voor niets zijn.

We lezen gedichten uit de laatste bundel van Huub Oosterhuis ‘Die wij denken’. Gedichten over godsbeelden die van hun sokkel vallen en over een mens die doet wat onmogelijk is. En ook zingen we met het kleinkoor bij de vleugel zijn liedjes over uittocht en nieuw verlangen. Maar ook Menno Wigman doet mee en Herman de Coninck en Toon Tellegen. Omdat we in deze schrale tijden poëzie nodig hebben. Woorden die zeggen wat niet te zeggen is. Even geen schermen die jou alleen laten in je eigen biotoop, maar ongehoorde woorden die je uit de tent lokken. En de onvolprezen Hermine Deurloo speelt tussendoor op haar mondharmonica.

Ja, het is echt een dienst om je over te verheugen, luister dus!

Op de afbeelding rechts Marc Chagall, De brandende braamstruik.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20180311.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…