Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 28 januari 2018, 10:00 uur.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de vierde Zondag na Epifanie. Dienst van schrift en tafel. Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum.

Hebben we nog een beetje zin in het leven? Of worden we zo bezet door alles wat moet dat elke zin ons ontvalt en we langzaamaan opbranden? En als die zin op is, waar halen we die dan vandaan? Het zijn vragen die in onze prestatiesamenleving vol ‘burn-outs’ aan de orde van de dag zijn.

Hoe houden we onze lamp brandend? Dat is de metaforische vraag die ook opkomt uit de parabel die wij aanstaande zondag lezen. Er zijn tien meisjes met lampjes. Ze staan klaar om het feest van de liefde te vieren. Maar als de bruidegom op zich laat wachten raakt de olie al snel op. Vijf meisjes hebben wel lampjes maar geen olie meer. De andere vijf meisjes hebben extra olie meegenomen. Hun lampjes blijven branden in de nacht. Maar de lampjes zonder olie raken al snel burn out… En dan wordt de nacht wel heel donker.

Een wonderlijk verhaal dat refereert aan dat lampje bij de tora. Het licht bij het visioen. Het licht dat de duisternis moet verdrijven opdat het weer dag wordt en we weer zin krijgen om het verschil te maken in deze wereld. Waarmee houden wij onze lamp brandend? Waar halen wij onze olie vandaan?

We speuren naar betekenis en vieren het verhaal met de maaltijd van de uittocht met wat matses en wijn. Voor wie niet op wil branden.

De afbeelding rechts boven is van Marc Chagall.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20180128.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…