Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 3 december 2017, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de eerste Zondag van Advent.

Met medewerking van De Cantorij o.l.v. Philien Schouten. Op het orgel hoort u Dirk Out.

Hoe ziet onze toekomst eruit? De manier waarop wij naar onze toekomst kijken is heel bepalend voor ons leven hier en nu. Als we denken in donkere scenario’s of als we juist uitzien naar iets groots: het zal te merken zijn aan hoe wij vandaag in het leven staan.

Het aloude Adventsverhaal begint met twee stokoude mensen. Mensen die weinig meer te verwachten hebben, zo lijkt het. Het leven is geleefd. Wat gedaan moest worden is gedaan. De tijd om te dromen is voorbij. Die lege stoel zal wel leeg blijven. ‘Een kind is er voor hen niet’, zo staat te lezen.

Maar dan is daar dat wonderlijke woord dat heel dit droomloze leven op zijn kop zet en openbreekt. Het wordt door een boodschapper van boven gesproken, want geen mens op aarde zou erop komen. Dat oude leven krijgt ineens een toekomst te verwachten. Een kind. Ondenkbaar natuurlijk. Hoogst absurd. En toch.

Twee stokoude, berustende mensen krijgen ineens een beslissende rol te spelen. Ze komen in beweging door iets dat zijzelf nooit hadden kunnen bedenken. Een zoon als teken van een nieuwe toekomst wordt in hun schoot geworpen. Uitgebluste levens worden zwanger van een visioen. Licht in donkere dagen.

In deze dienst steken we de eerste adventskaars aan. Met liederen en woorden die het donker bij de kop pakken.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20171203.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…