Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 26 november 2017, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. In deze dienst gedenken we de mensen die het afgelopen jaar gestorven zijn, we noemen de namen en steken kaarsen aan.

Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum en op gitaar Dingeman Coumou.

Over deze dienst:
Wat is er voor nodig om na een groot verlies je weg weer wat te vinden in het leven? Een onmogelijke vraag natuurlijk want geen situatie is hetzelfde. Je bent je onschuld kwijt, zo wordt gezegd. Of: het leven zal nooit meer zijn zoals het was. Je spreekt over je leven vóór en nà het verlies van je dierbare, die ziekte, die scheiding, die burn-out. Je bent nooit meer zonder dat. En tegelijk kan je zomaar ineens na en tijdje weer een vogel horen fluiten. Of is er zomaar een dag waarop je er even niet aan denkt. Je eerste lach weer na tijden. Een flard nieuw leven. Stukje bij beetje. Nooit meer hetzelfde als toen, maar toch ook wel weer een beetje licht en leven.
Het boek Job eindigt niet bij zijn lijden. Eindigt niet in het donker. Maar ook verschijnt aan het einde van dit aangrijpende boek geen oplossing of een antwoord op alle vragen. Nee, geen oplossing maar wel opstanding. Het grote verhaal van Job eindigt met een stem die zegt altijd al aan de kant van Job gestaan te hebben. Ook op de momenten dat hij daar maar weinig van merkte. We horen van de grote ommekeer in de gevangenschap van Job. Het gedode gewone leven lijkt langzaamaan weer op te staan. Nee, Job eindigt niet in de hemel. Op aarde wordt het gewone leven in ere hersteld. Het wordt even Pasen, zo lijkt het.

Vandaag noemen we de namen van hen die ons het afgelopen jaar ontvielen. We steken er een kaars bij aan en hopen dat de woorden van Job ons wat zullen verlichten. Met zacht gitaarspel.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20171126.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…