Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 8 oktober 2017, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de derde Zondag van de Herfst en Groene Zondag.
Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum, verder met medewerking van Het Kleinkoor o.l.v. Peter Folstar.

Ad schrijft over deze dienst:
Hoe troost je een vriend die in nood zit? Iemand die ziek is of aan lager wal geraakt? Iemand die net een scheiding achter de rug heeft of een dierbare heeft moeten begraven? Hoe troost je die?
Kom je dan met opbeurende teksten? Ga je vertellen wat jij allemaal hebt meegemaakt? Of dat het misschien toch ook wel een beetje aan hem ligt? Kom je met allemaal vrome teksten? Zeg je dat hij zijn lot maar moet aanvaarden? Kom je met mooie gebeden? Blijf je veilig op een afstand omdat je de confrontatie niet aandurft? Omdat je bang bent voor je eigen angsten? Of probeer je één met hem te worden? Kwetsbaar, zonder tekst? Schep je ruimte voor iemands vertwijfeling en wanhoop?
Job krijgt een vriend op bezoek. Een vriend die de confrontatie niet aandurft. Die mooie vrome liedjes zit te zingen op zijn sterfbed. ‘Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen…’ Die vriend doet zijn best. Maar doet precies wat hij niet zou moeten doen. Job voelt zich door zijn vriend beschimpt, mishandeld en gekweld. Hun vriendschap is als een beek die in de winter bevroren en in zomer verdroogd is. Van je vrienden moet je het maar hebben.
Hoe troost je een vriend in nood? Daarover gaat het in deze dienst. Dag van bewustwording en ook nog eens 'Groene Zondag'.

Hoe ga je om met een wereld in nood? Met smeltende ijskappen? Ook daar gaat het over. Met mooie zang en muziek. Voor wie even uit zijn comfort-zone wil worden getild.

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…