Hemelse Modder met Sytze de Vries

Hemelse Modder met Sytze de Vries - zondag 24 december 2017, 16:00 uur.

Presentator Sytze de Vries ontvangt in Hemelse Modder vandaag Wouter van Belle. Hij is hoofdorganist van de St. Catharinakerkin, de kathedraal van het aartsbisdom Utrecht en hij is pianist, componist en muziekdocent.
Wouter van Belle (Lochem, 1958) groeide op in Hilversum. Na zijn Gymnasiumtijd daar ging hij naar Utrecht en studeerde orgel en piano aan het inmiddels voormalige Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek.

In 1985 werd hij benoemd tot hoofdorganist van de Utrechtse Sint-Catharinakerk, kathedraal van het Aartsbisdom. In zijn orgelconcerten ligt het accent op Nederlandse muziek, met speciale aandacht voor het werk van Hendrik Andriessen en Herman Strategier, zijn eminente voorgangers aan de Utrechtse kathedraal. In oktober 2013 verscheen een cd van Wouter van Belle met een overzicht van de orgelmuziek van Herman Strategier.

Wouter is een graag geziene koorbegeleider op zowel piano als orgel in een zeer uitgebreid repertoire. Hij is vaste begeleider van het Toonkunstkoor Utrecht en het Residentie Bachkoor in Den Haag, maar ook vele andere koren in de Randstad vragen Wouter regelmatig als concertbegeleider.

De laatste jaren is Wouter als componist actief geworden. Zo zijn er onlangs twee composities van hem gepubliceerd: Een feestelijke hymne voor koor en orgel 'Hymn to St. John the baptist' en een liedcyclus voor bariton en pianotrio op tekst van Dietrich Bonhoeffer getiteld 'Stationen auf dem Wege zur Freiheit.' Kijk voor een overzicht op de pagina met composities.

Wouter geeft piano- en orgelles in een kleine praktijk in Utrecht.

Klik hier voor de muzieklijst van Wouter van Belle.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: hemelsemodder@radiobloemendaal.nl.

Iedere maand wandelt theoloog en (lied)dichter Sytze de Vries met een gast een uur langs haar of zijn muzikale herinneringen en ervaringen. Zoals de vroegste muzikale herinnering, het zingen op school of in een koor, een lied dat sterk verbonden is met een droevig moment, maar ook muziek die blij maakt. De gasten worden uitgekozen op hun persoonlijke en vaak ook professionele betrokkenheid bij muziek, het kerklied, theater, geloof en kerk. Zo ontstaat een kleur- en klankrijk portret van de hoofdgast.

Terug naar het overzicht…