Dichtwerk met Leny Deurloo

Dichtwerk met Leny Deurloo - zondag 16 september 2018, 14:00 uur.

Vanmiddag in Dichtwerk gedichten over Nederland van verschillende dichters. o.a.: A.J.D. van Oosten, Jan Campert, Sjoerd Kuyper, J.W.F. Buning en Hans Werkman.

De vakantie tijd is weer voorbij en niet iedereen verkiest het buitenland als vakantieland vooral nu we zo'n prachtige warme zomer hebben gehad en terecht, Nederland is een fantastisch land .

De muziek die u kunt horen is: Helder, een lied van Blof over de Zeeuwse kust, een lied van Ede Staal over het Groninger land, en van de CD " Nooit meer zonder reisgenoot" met teksten van Huub Oosterhuis.

Het eerste gedicht wat ik al zoekende tegenkwam, zette mij aan tot het thema Nederland. Een stukje nostalgie uit mijn jeugd , ik ben geboren in Hoek van Holland en het gedicht gaat over de Nieuwe Waterweg, zo gaan we door naar Zeeland, Walcheren, naar de Maas, naar Groningen en naar Alkmaar.

Nederland is een mooi land en dichters hebben zo hun eigen plekjes die ze willen delen met ons. Nog even nagenieten van het vakantie gevoel. En ook van Dichtwerk als radioprogramma. Ook voor mij een weemoedig afsluiten ook al gaan we natuurlijk digitaal verder, de radio heeft een speciaal plekje in mijn hart!

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: dichtwerk@radiobloemendaal.nl.

Programma met poëzie en muziek.

Terug naar het overzicht…