De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 23 september 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen. Het onderwerp vandaag: Dienaar van het woord.

God staat voor mij voor een dimensie van dit bestaan waarin je alleen maar wijzer wordt door juist fouten te durven maken. Als de hele wereld roept dat je moet, dan is er goddank ook een stem die zegt dat je mag. Als iedereen van zichzelf een held wil maken, duikt uit een verborgen hoek de schlemiel op. Als alles een prestatie is, zijn er ook mensen die het leven als een geschenk ontvangen. Daarover gaat het als wij god zeggen.

Deze uitzending wordt afgesloten met muziek, fragmenten uit de Nieuwe Wereld Symfonie van Dvorak.

De hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…