De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 15 juli 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.
Het thema vandaag is: ‘Een hele familie’.

Al die gedachten brachten mij en mijn gesprekspartner niet tot de kern. En die kern is dat wij met letterlijke stomheid zijn geslagen als in een familie drie en misschien al meer mensen hun leven moedwillig en wanhopig beëindigen. Ik begreep dat ergens op de duistere achtergrond een grootmoeder die in haar waanzin regelmatig met een mes achter haar man aan zat, ook een factor kan zijn in dit doorgaande familiedrama. De kern is dat wij proberen te begrijpen wat niet te begrijpen is…

Deze aflevering wordt afgesloten met muziek, een fragment van het Pie Jesu, komt uit het Requiem van Rutter.

Lees meer over dit thema.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…