De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 17 juni 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.
Het thema vandaag is: Het Wassende Water.

Gaat het water stijgen met een paar meter in deze eeuw? Wordt het oude verhaal van de zondvloed dan toch waar? Maar ik wil dit helemaal niet vertellen. Het is mij te makkelijk. Zie je wel, de bijbel heeft toch gelijk, zeiden sommigen dan vroeger. Maar ik doe het er niet voor. De kwezel op de kansel mag geen gelijk krijgen. Volgens een romanschrijver was er een schoondochter van Noach die weigerde mee te gaan op de ark omdat zij haar familie niet in de steek wilde laten. Wij hebben met elkaar geen idee van wat er zich op een hoog of diep niveau dat we leven noemen afspeelt, maar laten wij alsjeblieft zo humaan zijn als die schoondochter. Medemenselijk dus, dat is humaan in elk geval. Maar ik denk dus echt dat we dat woord ‘humaan’ te beperkt hebben gezien. Alle ethiek draaide om de mens. En we vergaten de dieren. En we hadden geen idee van wat onze menselijke (wan)daden voor gevolgen hadden voor water en lucht, voor biologische samenhang en alles wat leeft op deze aarde

De hele column van Aart over dit thema.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…