De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 29 april 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.

Het thema deze keer: Vrijheid? Ik ben blij in deze tijd te leven.

Astrid is Raadselvader van Jolande Withuis aan het lezen. Dat gaat over de gesloten communistische wereld in Nederland. Ze leest mij zo nu en dan wat voor. Ik herken vrijwel alles uit mijn gereformeerde wereld van vroeger. Dus terug naar die tijd? Ik moet er niet aan denken. Als ik dan terugkijk en zie waar ik nu sta, herken ik natuurlijk ook de hedendaagse drukte, de stress, de haast, het geschuif in je agenda, de dingen die nog moeten maar waar je niet aan toe kwam en natuurlijk de onafzienbare wereld aan mogelijkheden waarin je je als enkeling met familie en vrienden ergens ver weg maar een weg moet zien te banen. Maar toch ben ik blij een kind van deze tijd te zijn.

De muziek erna is uit Sheherazade van Rimsky-Korsakov.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…