De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 15 april 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.

Het thema vandaag: ‘Duidelijk zeer zuidelijk’.

We leven in een tijd van het jaar waarin er volgens de oude traditie ook echt wat in de lucht hangt. Het is Pasen en dat duurt maar voort, veertig dagen lang. Volgens de verhalen laat iemand zich soms zien en is dan weer weg. Je doet je werk maar het kan zomaar zijn dat een vreemde tegen je zegt dat je het over een andere boeg moet gooien. Het is de tijd van de verschijningen. En dat gaat verder dan je denkt. Na de koude winter waar je geneigd bent je terug te trekken in je warme hol, is er dan eindelijk de warmte. Als een bloem ontvouwen de mensen zich. En dan blijkt dat er altijd meer is dan je had gedacht. Mensen voelen elkaar aan. Ze raden elkaars gedachten.

Lees hier de hele column over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…