De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 1 april 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen. Vandaag gaat het uiteraard over Pasen.

Pasen is de allerzondagste zondag van het jaar. Eén keer was iemand ons allemaal voor. Hij was al wakker toen wij nog sliepen. Niemand is erbij geweest. Godsonmogelijk leek het om die steen weg te rollen. Een vogel fluit alsof het vanzelfsprekend is. Een bloem laat zich niet van de wijs brengen. Mensen als ik kijken even op van hun werkzaamheden. Iemand loopt aan mijn raam voorbij. Ik ken hem. Maar wanneer was het dat ik hem heb ontmoet? Alsof ik hem al een eeuwigheid ken. Ik leg de krant weg. Ik word duizelig bij een gedachte die mij verovert. Ik voel me voor even omgeven door een wereld die te groot is om te bevatten. Zelfs ik, de dominee, heb er geen woorden voor. Maar het voelt alsof ik vanaf vandaag voor altijd jarig zal zijn...

Deze aflevering wordt afgesloten met zoals gebruikelijk muziek, vandaag uit: 'The Armed Man, a Mass For Peace' van Karl Jenkins.

Lees hier de column van Aart over Pasen.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…