De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 25 februari 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.

Het thema vandaag: Gebroken en weer geheeld.
Terug naar de gegeknakte mast. In de bossen van Kennemerland had ik al gezien hoeveel meest oude bomen op die 18e januari waren omgegaan. Het kijken naar een door de storm gevelde boom vind ik bevreemdend. Ineens kun je van onderen tegen het wortelstelsel aankijken. Zou die boom ziek zijn geweest? Of gewoon oud? Of op een verkeerde plek hebben gestaan gezien de aanvalsroute van de storm? Maar die geknakte mast, zo’n mechanisch door mensenhanden gemaakte gevaarte, het deed mij ook pijn om te zien. Hij had nog even moeten blijven staan. We wilden nog een half jaar mensen ermee van dienst zijn. Die mast die al zo lang dienst had gedaan. Waarom nu en waarom niet als een oud paard normaal met pensioen gaan, maar gesneuveld kort voor het einde? En die andere mast die wel overeind was gebleven? Wat moest hij zonder zijn alter ego?

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…