De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 11 februari 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.

Het onderwerp vandaag is: Kinderachtige kwajongens.

De Olympische winterspelen zijn dit weekend begonnen. Het carnaval ook. Laten we eten, drinken en vrolijk zijn, tegenstellingen vergeten, niet zoeken naar spijkers op laag water. Maar in mijn binnenkamer voel ik beter dan buiten hoe niet alleen het echte maar ook het geestelijke klimaat verandert. De tijd begint te komen dat individuele mensen, gewone burgers, mensen die stil hun weg door het leven gaan, moeten opstaan en hun stem verheffen, niet in een kerk maar op straat, niet in liturgische taal maar in gewone mensentaal. Want de wereld is te mooi om hem aan kinderachtige kwajongens met gevaarlijk speelgoed over te laten…

De muziek erna is een fragment uit een van de Portugese Fado’s, gezongen door Christina Branco.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…