De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 4 februari 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.

Deze keer gaat het over "het leven dat gegeven is".

Wat de christelijke traditie over orgaandonatie te zeggen heeft? Ik las ergens een merkwaardige discussie tussen theologen of de bijbel nu wel of niet orgaandonatie toestaat. Toch weer die autoriteit. Toch weer dat rationele gediscussieer. Mij lijkt het wijzer om één van de grote inzichten van o.a. het christendom te herhalen. Ik zeg dat wel eens hardop bij een uitvaart, zoals afgelopen vrijdag nog. Niemand weet wat leven is / alleen dat het gegeven is / en dat van dit geheimenis / God het begin en einde is. En als je dan je leven dat gegeven is bij je sterven teruggeeft aan God, zou ik niet goed weten waarom je bij die gelegenheid ook aan een enkel mens voor de laatste keer dat je dat kunt doen, geeft wat deze hard nodig heeft om een beetje normaal te kunnen leven.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…