De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 28 januari 2018, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen. Vandaag gaat het in De binnenkamer over het begrip "Heilig".

Ik kan mij voorstellen dat het oude begrip heilig aan een grondige opknapbeurt toe is. In een samenleving waar zelfs de zorgverleners in een verpleeghuis gezien worden als leveranciers van een product, is het goed dat erop gewezen wordt dat elk mens heilig is. Wij dienen elkaar niet om er zelf beter van te worden, maar opdat die ander zich beter voelt. Het is een verdwaasde wereld. Religie is teruggedrongen tot het priv├ędomein. Kerken worden woonappartementen of kunstkelders. Voor alles moet tegenwoordig worden betaald. Is er nog iets gratis, zomaar, te geef? Dat wat iets gewoons tot iets buitengewoons maakt?

De uitzending wordt afgesloten met muziek van Sjostakovitsj, Russisch componist, het stuk heet Galop.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…