De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 21 januari 2018, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Het thema vandaag is: Wanjka en zijn schalmei, naar een gedicht van Slauerhoff.

Na de dagen van onschuld keren we terug naar de realiteit waarin we weer volledig verantwoordelijk zijn voor ons doen en laten en dus de kans lopen schuldig te worden aan wat we doen of juist hebben nagelaten. Na het tijdelijke paradijs van eind december is er het wakker worden in januari en je verbazen over de wind, de kou of de tijd waarover het donker van de nacht zich nog altijd uitstrekt. En natuurlijk zijn er ook de opbeurende berichten. In februari zullen de Zuid- en Noord-Koreanen samen optrekken tijdens de Olympische Winterspelen. De kans dat er in die tijd een raket met een kernbom in Pyongyang gelanceerd wordt, is nihil. En wie weet leidt deze hernieuwde kennismaking tot meer gesprekken over de historische demarcatielijn heen. Een vroege lente? Je weet maar nooit.

Aansluitend muziek van Tchaikovsky uit zijn Notenkraker (ballet).

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…