De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 24 december 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Vandaag gaat het over "Vechten doe je niet met de kerst".

We zijn, historisch gezien, weer terug bij af en als je dan ook nog eens de toonzetting van dat eindejaarsfeest in handen van de commercie geeft, zijn het sentiment, de kitsch, de Coca Cola-kersttruck en de jengelende muziek niet van de lucht. En toch houd ik van deze dagen. Het kopen van een boom, het versieren van het huis, het uitzoeken van de muziek, het boodschappen doen en lekker eten, de tijd die je neemt voor elkaar, het is allemaal wat mij betreft heel feestelijk. Maar met het kindje Jezus heeft het allemaal niet zo veel te maken.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Deze aflevering van de Binnenkamer wordt afgesloten met muziek: Away in an manger, van Kirkpatrick in arrangement van John Rutter.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…