De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 3 december 2017, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.

Vandaag gaat het over de vraag waarom de paus zichzelf niet was.

Ik benijd beiden niet, zowel de vrouw die waarschijnlijk nog steeds gevangen zit maar nu in haar rol als regeringsleider van een land waar het boeddhisme ook een godsdienst blijkt met extreme, gewelddadige kanten, als de man die zo fris en spontaan zijn naam dusdanig eer aandoet dat de hele wereld er blij van wordt, maar blijkbaar niet altijd en overal zijn passie en vooral compassie kan laten zien en horen. Dit is dus de wereld van de Realpolitik, de wereld waar idealisten, echte gelovigen, geestelijken en door hartstocht voor het goede gedreven mensen maar niet van willen geloven dat die bestaat.

De muziek aan het eind is van Alexander transman en het Bric à Brac.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…