De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 19 november 2017, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen.
Het thema vandaag: 'Jubileum: te veel kerk, te weinig grenzeloos'.

Ik realiseer mij dat een dominee zoals ik die wel het nodige aan nood en dood te verstouwen krijgt, maar één ding hoeft te doen: niet weglopen. Maar ik hoef mij geen zorgen te maken over mijn salaris dat ik elke maand weer op mijn rekening aantref. Ik bewonder dus mensen die hun nek durven uitsteken, sommige journalisten, enkele collega’s ook, een handvol politici, mensen als Marjan Minnesma en andere klimaatactivisten, ambulancepersoneel, kortom: al die mensen die niet denken in jaren, laat staan een jubileumjaar, maar denken in dagen. Hun ideaal is te groot om hun inzet af te meten aan het aantal dienstjaren.

Deze aflevering wordt afgesloten met muziek: 'That’s a plenty', gespeeld door de Nevsky Band.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…