De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 12 november 2017, 09:05 uur.

Een programma van een kleine 10 minuten met teksten en muziek, om met een luchtige toonzetting de zondag te beginnen. Vandaag gaat het over onverschilligheid.

De tijden zijn veranderd, althans in onze windstreken. Maar het is goed te bedenken dat er met alle corruptie zoals in de Paradise Papers beschreven of met alle mannelijke seksuele machtsvertoon zoals via #MeToo uit en te na aan het licht wordt gebracht of met alle verdraaiing van de waarheid zoals in Noord-Korea, Rusland, China en het Witte Huis van de VS plaats vindt, er nog steeds miljoenen mensen zijn voor wie de medemens een duivel is en het leven zich voordoet als een hel. Het is nog steeds geen verkeerde vraag om God intens en aanhoudend te verzoeken of Hij dan tenslotte recht wil spreken en alle slachtoffers wil bergen in zijn vrede. Dat te weinig mensen met die mogelijkheid rekening houden, is ook een gruwel en bevordert de hel op aarde die vooral ontstaat door onverschilligheid.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

De uitzending wordt afgesloten met muziek van Piazzolla, het nummer Oblivion.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…