De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 5 november 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Vandaag is het thema: Twee werelden”.

De Amerikaanse president staat voor een groter en inmiddels breed uitgewaaierd verschijnsel. Dat is het fenomeen van de boze burger. Overal zijn er blijkbaar mensen die zich achtergesteld voelen. Ze vinden dat elke politicus een zakkenvuller is. En ze weigeren iets van bovenaf opgelegd te krijgen. Als in Nederland mensen van politie en ambulance toesnellen om slachtoffers bij te staan en zij worden dwarsgezeten door omstanders die hen de pas afsnijden en dreigen met geweld, is dat deel van het zelfde verschijnsel. Dat is de opvatting dat anderen eropuit zijn om jou dwars te zitten. Journalisten die de afgelopen week wilden weten wat er in het Limburgse Blerick aan de hand was, werden als straathonden weggejaagd. Niemand is namelijk in de ogen van de boze burger te vertrouwen.

Deze uitzending wordt afgesloten met muziek van Martin Phipps, uit de film 'Woman in Gold’.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…