De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 29 oktober 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Het onderwerp vandaag is ‘God almachtig, wat hoor ik nou toch?’

De belofte klinkt zo: ‘Dat verklaar en beloof ik.’ En de eed die gepaard gaat met twee opgestoken vingers van de rechterhand, luidt als volgt: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig.’ Het blijft fascinerend om deze laatste woorden anno 2017 zo vaak te horen zeggen. Terwijl allerlei doorgestudeerde dominees het uit hun hoofd laten om het woord almachtig nog als bijvoeglijk naamwoord aan het woord God te plakken, wordt in Nederland en overal trouwens in de wereld ten overstaan van koning en rechter gedaan alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Bij God hoort almacht, what else? Terwijl talloze mensen, ook diegenen die zich gelovig noemen, zich nauwelijks nog iets kunnen voorstellen bij God, doen we wel alsof dit tenminste duidelijk is: God is almachtig.

Lees hier de hele column van Aart over dit onderwerp.

Het programma wordt afgesloten met muziek van Alexandre Desplat.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…