De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 1 oktober 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Vandaag: Komen wij bij Utrecht...

De afgelopen week en vandaag valt het allemaal wat samen. Ik moest optreden bij een groot symposium van uitvaartorganisatie DELA in Eindhoven. Twee dagen later een uitgebreide toespraak houden over stervensbegeleiding en dieren. Ja, dat was even wennen. Dat gaat niet over mensen en de dood, maar over paarden, honden, katten en alle andere dieren die een hechte band met mensen hebben, doodgaan en wat er dan allemaal gebeurt of moet gebeuren. Een voor mij nieuw terrein. En dan vandaag, zondagmiddag 4 uur om precies te zijn, ga ik een hopelijk mooi gesprek leiden in de Pletterij in Haarlem over Vijfhonderd Jaar Reformatie.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…