Nieuwsbrief Kerk Zonder Grenzen: Open Dag 3 oktober

De zomerweken zijn al weer bijna voorbij. Hopelijk hebt u een goede tijd gehad, thuis of op uw vakantiebestemming. De uitzendingen van Kerk Zonder Grenzen via Radio Bloemendaal gingen natuurlijk de zomer door. In de maand juli herhaalden we aantal psalmen maar vanaf 1 augustus gingen we al weer verder met psalm 36. Ook werd Een Goed Begin weer bij de tijd. We danken overigens ds. Theo Wielsma voor zijn pastorale assistentie!
Intussen wordt er al weer druk gewerkt aan plannen voor het nieuwe seizoen. Uitgebreide informatie staat in het nieuwe magazine dat op 3 september verschijnt. Bent u nog geen abonnee? Mail dan naar radiobloemendaal@kerkzondergrenzen.nl voor een proefexemplaar.

Open dag 3 oktober

Op 3 oktober biedt Kerk Zonder Grenzen haar luisteraars en andere belangstellenden de mogelijkheid om iets te proeven van waar de stichting mee bezig is. Om 11.15 uur is er een vrolijke, muzikale dienst in de Vijverwegkerk in Bloemendaal, geleid door vier voorgangers. Ja, u leest het goed! Deze voorgangers zijn allen mensen die vaker voorgaan in een dienst van Kerk Zonder Grenzen. We hebben voor deze eerste keer bereid gevonden: ds. Theo Wielsma, ds. Jolien Nak, ds. Ari van Buuren en de vaste pastor ds. Aart Mak. Zij alle vier zullen over dezelfde tekst een korte overweging houden. Het aardige is dat u als luisteraar in de kerk kunt kijken en vergelijken. Het gaat niet om een competitie uiteraard. Maar wel om te laten zien hoe divers, persoonlijk en verrijkend al die vier manieren van uitleggen en presenteren van een bijbelgedeelte kan zijn. Wat dat bijbelgedeelte is, houden we nog even geheim.

Vanaf 10.00 uur is de kerk al open en wordt u getrakteerd op koffie en iets lekkers. Na de dienst is er een drankje en een hapje met alle ruimte voor gesprek. Kerk Zonder Grenzen zal daarnaast laten zien en horen wat allemaal doet, samen met Radio Bloemendaal. Een goede gelegenheid om elkaar ook eens in levende lijve te ontmoeten!

Radioprogramma's

Veel programma's van KZG zijn al oud en vertrouwd, maar af en toe doen we ook eens wat nieuws. Capsule is zo'n nieuw programma: slechts 10 minuten, met thema’s die soms raken aan wat eerder in de kerkdienst van 11.16 uur gezegd is. Maar soms ook niet. De muziek die vooral illustratief is, wisselt in snel tempo af. De teksten bevatten een fragment uit de bijbel, een gebed, maar ook gedichten, pregnante uitspraken en wat vragen die hopelijk even te denken geven. Elke zondag rond 12.10 uur op Radio Bloemendaal 1116AM, en natuurlijk ook terug te luisteren via de website.

Met vriendelijke groet,

Rinske Scholten
projectenmedewerker Kerk Zonder Grenzen

 

Ik wil mij uitschrijven van deze nieuwsbrief