KZG

Dit is de website van de stichting Kerk Zonder Grenzen (KZG). Dit is een website om inspiratie op te doen, met korte teksten, blogs en podcasts. En het is een website waar u een overzicht krijgt van alle activiteiten waar KZG bij betrokken is.

Omdat Kerk Zonder Grenzen (KZG) tot en met september radiokerkdiensten en andere programma’s maakte, uitgezonden via Radio Bloemendaal, kunt u nog steeds een aantal van die programma’s terugluisteren. Wij maakten een paar mooie selecties voor u. Met alle plezier verwijzen we ook naar de digitale zender Radio Bloemendaal waar alle programma’s van vroeger en vooral ook die van nu te vinden zijn: www.radiobloemendaal.nl

U kunt contact zoeken met Aart Mak of Tom de Haan, de predikanten, mochten er in uw leven zaken aan de orde zijn die spanning en onzekerheid geven en dus inzicht en wijsheid nodig hebben. U kunt bellen: 0647761030 (Aart Mak) of 0616474041 (Tom de Haan) of schrijven aan info@kerkzondergrenzen.nl

Op de agenda ziet u waar één van beiden live te zien en te horen zijn. Dat kan een kerkdienst zijn (in Haarlem of elders), dan kan een lezing of presentatie zijn.

Contactinformatie

Bureau Kerk Zonder Grenzen
Kerkplein 20
2061 JD Bloemendaal

Telefoon: 023 – 7370098
Email: info@kerkzondergrenzen.nl

IBAN: NL 28 INGB 000 1522 22 2
IBAN: NL 05 RABO 0384474888
KvK: 41222129

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur.

Ds. Aart Mak

Telefoon: 06-47761030
E-mail: aartmak@dds.nl

Doelstelling

Kerk Zonder Grenzen wil mensen inspireren en begeleiden, zonder grenzen, dus zonder ons iets aan te trekken van tegenstellingen en onderscheidingen.

Voor Kerk Zonder Grenzen is dit belangrijk:

  • Zonder grenzen betekent voor ons ook echt zonder grenzen.
  • Het gaat niet om een kerk maar om mensen, wie ze ook zijn.
  • Elk mens recht heeft op hulp, raad en daad van ons.
  • Geloof is een geschenk en nooit iets om over te twisten.
  • Niemand hoeft aan een geestelijke norm te voldoen.
  • Elk mens is bijzonder en gaat een eigen weg, ook geestelijk.

Kerk Zonder Grenzen stelt zich al meer dan vijftig jaar ten doel met mensen in contact te komen die geen lid zijn van of geïnteresseerd zijn in een kerkelijke organisatie. Dat deed zij tot en met zomer 2018 via de zender Radio Bloemendaal en toen al en sindsdien helemaal met projecten als Tuimeltekst, MomenTaal, Woord op Zondag, Huis van Waarden en Stadsklooster Haarlem. De stichting zoekt daarnaast, in samenwerking met anderen zoals de predikanten die zijn aangesloten bij Op Goed Gerucht, naar een betere communicatie tussen theologen, al dan niet ambtelijk verbonden aan het instituut kerk, en de samenleving.

Kerk Zonder Grenzen is een zelfstandige stichting, die zich als een makelaar van ideeën thuis voelt zodra het om vernieuwing, samenwerking, verbinden van verschillen en een open oecumenische visie op de christelijke traditie gaat.

Wie we zijn

Aart Mak is de predikant die in volledige dienst is van de stichting, veel voorgaat en op wie allerlei mensen een beroep doen.
Hij heeft onlangs afscheid genomen van de radio en zet zich nu in om dat waar KZG voor staat op allerlei manieren vorm te geven in Haarlem en in Nederland.

Tom de Haan is een dag per week voor Kerk Zonder Grenzen werkzaam. Hij werkt samen met Aart Mak aan diverse projecten.
Daarnaast is hij vier dagen per week werkzaam als stadsdominee van Haarlem en vaak te vinden in de Sint Bavo aan de Grote Markt.

Marjan Faber is de secretaresse van de stichting Kerk Zonder Grenzen.
Zij houdt de administratie en de financiën bij. Zij onderhoudt allerlei contacten en doet veel werk op de achtergrond.
Daarnaast werkt zij ook een aantal uren voor de Protestantse Gemeente Bloemendaal / Overveen.

Steun het werk van Kerk Zonder Grenzen

Kerk Zonder Grenzen is afhankelijk van giften en donaties.
Er zijn veel manieren waarop u KZG financieel kunt steunen. Op deze pagina vindt u een aantal mogelijkheden.

ANBI

De stichting Kerk Zonder Grenzen is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling  (ANBI status). Lees hier meer over de betekenis van de ANBI status.