Zondag 3 november 2019, Ds. Tom de Haan in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem

De dood is nooit ver weg. En toch lijkt het alsof er maar bar weinig plaats voor is. Na de eerste bijeenkomst in 2018, biedt de Grote- of St. Bavokerk op zondagmiddag 3 november opnieuw een dak voor wie de dood kent.

Het is in de kerk een goede traditie om in de donkerste dagen van het jaar stil te staan bij hen die stierven. In veel kerken worden dan namen genoemd en kaarsen aangestoken. Dan blijkt telkens hoe goed het is om de naam van die ene te laten klinken. Juist omdat de wereld om je heen die naam allang vergeten lijkt of geen ruimte meer biedt voor jouw verlies.

Haarlems stadsdominee Tom de Haan wil deze traditie toegankelijk maken juist ook voor mensen die geen lid van een kerk zijn. Zodat de naam van haar of hem nog één keer hardop mag klinken en je een kaarsje kunt branden. Geef uiterlijk zaterdag 2 november de naam of namen door die voor jou genoemd moeten worden, via haarlemkerk@gmail.com of Facebook.
Voorafgaand aan de viering kun je bij de ingang ook nog één of meerdere namen doorgeven.

Neem op zondagmiddag 3 november dus de tijd om stil te staan bij wie je bent verloren en kom naar de Grote- of St. Bavokerk. Ingang aan de Oude Groenmarkt.

Aanvang 16.00uur, deuren open om 15.45uur.

Deel deze activiteit: