Wie ben ik?

14 juli 2017 /
Aart Mak

In de Buitenkamer (9.05 uur) gaat het over:

Wie ben ik?

Met o.a. deze tekst:
 

Je moet niet bang zijn. Wie jij bent, wordt vanzelf wel duidelijk. Dat kan jaren duren. Soms gebeurt er iets en dan pas toon jij je ware aard. Van religieuze genieën als Mozes, Boeddha en Jezus is bekend dat zij er jaren over hebben gedaan tot zij wisten wie ze waren en waarom ze leefden. Je hebt nu eenmaal laatbloeiers. En zeker als je veel talent hebt en leeft in een complexe maatschappij, moet je veel eerst ontdekken en ervaren voor je weet waar je met jezelf aan toe bent.

Je bent ook niet los verkrijgbaar. Jij beïnvloedt en wordt beïnvloed. Dus beweeg je en verander je ook. Je past je aan. Als je van iemand houdt en je met die ander verbindt, verander je ook door elkaar. Automatisch. Niks mis mee. Maar je moet niet opgaan in anderen. Dat zie je het sterkst met groepen. Bij een groep of bij groepen horen doen we allemaal. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Niet de groep is maar jij bent verantwoordelijk.

Tenslotte denk ik dat je nooit helemaal te weten komt wie je bent. Je komt soms nog voor verrassingen te staan terwijl je denkt dat je jezelf kent. In tijden van tegenslag en gevaar ontdek je weer nieuwe dingen van jezelf. Maar het heeft ook te maken met dat elke mens niet zomaar iemand is maar een drager van iets van God. Dat is verborgen meestal. God is en blijft een geheim. Het is nog niet af. Mens zijn is een belofte en een avontuur. Je weet het nooit helemaal hoe het zal gaan en hoe jij zult zijn over een aantal jaren. Maar daarin zijn wij wel een vingerafdruk van God – ieder mens is uniek en net als God altijd in beweging met een stille verborgen kern die gelijk blijft…

Deel deze column:

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Andere gerelateerde columns: