Zondag 22 september 2019 Ds. Tom de Haan en anderen in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem

Als er één plek zou zijn waar diversiteit gevierd zou moeten worden, is dat de kerk wel. Dat lukt vaak niet, maar we gaan een dappere poging wagen tijdens de Vredesweek, met dank aan de mensen die dit in beweging hebben gezet: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en o.a. Hans GoesJoris Obdam van de Antonius Gemeenschap en natuurlijk ook mijn eigen kleine kerkje.
De opzet is heel eenvoudig: Goeie muziek dankzij het groot diversiteitskoor, waar Popkoor Zingsation onder leiding van Zangcoach Carolien Goeman de basis van wilde vormen.
En een rij kaarsen die we gaan uitblazen voor alle ervaringen die pijn hebben gedaan en de deuken en krassen die we oplopen door uitsluiting en discriminatie. Om daarna die kaarsen één voor één weer aan te steken, met het uitspreken van onze hoop voor de toekomst.
Ik ben als dominee niet de enige geestelijke. Ook rabbijn Clary Rooda doet mee en imam Oemar Shabier Dilmohamed, straatkrantverkoper Mohamed Rugamana, studente Lisa en nog veel meer mensen die van alles vertegenwoordigen, maar vooral ook hun eigen ervaringen en hoop voor de toekomst.
Wees welkom!

  • Regenboogviering Vredesweek in Haarlem
  • Grote Markt 22
  • 2011RD, Haarlem
Deel deze activiteit: